Gratis adviesgesprek?

Nicky van Litterate aan het werk, vervlaamsing en vertaling

Nicky Wijns

OVER NICKY

Hallo, ik ben Nicky van Litterate. Vertaling of tekstcorrectie, taaltraining Nederlands of Russisch: bij mij draait alles rond taal in geschreven en gesproken vorm. Een vertaling die de boodschap van het origineel precies weet over te brengen of vlotter Nederlands babbelen met collega’s en klanten? Dankzij mijn uitgebreide ervaring en expertise maak ik het waar.

Het is een cliché, maar sommige clichés zijn nu eenmaal de waarheid: al van kindsbeen af ben ik dol op al waar letters en afbeeldingen aan te pas komen. Zodra ik wist hoe je de pagina’s van een tijdschrift moest omslaan (de e-reader bestond nog niet), was geen drukwerk nog veilig. Leren lezen, het eerste bezoek aan de bib, mijn eerste opstel voor het schoolkrantje: het waren mijlpalen die een leven vol taalrijkdom aankondigden.

Zoveel jaar later zijn e-readers een realiteit en doe ik veel meer dan naar prentjes kijken. Enerzijds zorg ik ervoor dat een Franse, Engelse of Russische tekst ook in het Nederlands zijn doel bereikt, of het nu om informatieve, commerciële of overtuigende content gaat. Anderzijds help ik mensen hun kennis van het Nederlands of Russisch te verbeteren, met een programma op maat en een stevige dosis peptalk. Dankzij die complementaire activiteiten heb ik mezelf ontwikkeld tot een taalprofessional pur sang.

Vlotte vertaling nodig? Op zoek naar toffe taallessen? Of nood aan taaladvies? Klik op de contactknop hiernaast en de eerste stap naar een fijne samenwerking is gezet.